Pessa julkaisee perjantaina 365 EP:n!

Pessa julkaisee perjantaina 365 EP:n!

Kuopion konservatorion kasvatti, rap-artisti Pessa eli Lorenzo Laakso todistaa jälleen lahjakkuutensa. Perjantaina 20. toukokuuta julkaistava 365 EP on täysin artistin itse luoma kokonaisuus – myös kaikki samplet ovat rumpuja lukuunottamatta artistin itse tekemiä tai soittamia. ”Esimerkiksi 365 biisillä samplasin yhtä vanhempaa demoani, jolla olen soittanut soittimet itse”,  artisti kertoo. Kuuden kappaleen julkaisu puhuttelee nuoren räppärin arkea antaen määrätietoisia vastauksia ja ratkaisuja melodisesti soljuvan äänimaiseman päälle.

Omiin visioihin vakuuttavasti luottava artisti kuvailee EP:n syntyä: ”Heti debyyttialbumin julkaisun jälkeen kelasin, että teen nyt projektin jossa on enemmän juuri tietynlaista R&B-tyyliin pohjautuvaa saundia. Tällä EP:llä musikaalisuus tulee vahvasti esiin mm. biittien kautta.”

Aiempaa enemmän R&B:hen nojaavalta EP:ltä julkaistut taidonnäytteet pysyn tääl ja tuntei -singlet ovat antaneet esimakua tulevasta kokonaisuudesta. ”Luontevuus on kappaleen kohdalla avainsana, sillä Pessaa ei voi liian yritteliääksi kuvailla. Hän hoitaa homman kotiin rennoilla tyyleillä, itsestään sen kummempaa numeroa tekemättä ja onnistuu juuri siksi luomaan kerta toisensa jälkeen kiinnostavia kappaleita”, Rumba kirjoitti edellisen, tuntei-singlen julkaisun tiimoilta. Pessan voi nähdä trumpetin kera festarilavoilla mm. Kesärauhassa ja Blockfesteillä. Artistin kiinnostavaa ja tuoretta soundia on kuultu myös Sexmanen kultaa striimanneella hittikappaleella Vastaaja (feat. Ege Zulu & Pessa).

R&B:n, jazzin ja hip hopin välimaastossa lahjakkaasti suunnistava Pessa on monilahjakkuus. Nuori muusikko niitti kiinostusta monelta taholta debyyttialbuminsa Jazzijäbä tiimoilta. ​​”Levyn parasta antia ovat biitit, jotka groovaavat todella sulavasti läpi levyn ja kestäisivät julkaisun myös instrumentaaleina. Niissä kuuluu jazzin vaikutus ja rapin perinteen tuntemus.”, Helsingin Sanomat. Lähes kokonaan itse luotu albumi tuo esille artistin musikaalisuuden ja halun luoda jotain uutta Suomen musiikkikentälle. Kuopion konservatoriossa opiskeleva Pessa on soittanut trumpettia 11 vuotta, minkä lisäksi tavoitteena on jatkossa kehittyä myös kosketinsoittimen, kitaran ja basson soittajana entisestään. Otteita nuoren kuopiolaisen monipuolisuudestaan voi kuulla JVG:n YleX Otto -videolla, jossa hän soittaa trumpettia kiistattoman lahjakkaasti. Katso video täältä.


Lisätietoja / Haastattelupyynnöt:

Saara Everi / saara@pmerecords.fi