PME Records julkaisee Lxandran UMK-kappaleen! — Vangitseva balladi Something To Lose julkaistaan 17.1.

PME Records julkaisee Lxandran UMK-kappaleen! — Vangitseva balladi Something To Lose julkaistaan 17.1.

Ylen Uuden Musiikin Kilpailun kauden 2023 seitsemän finalistia julkistettiin tänään. Euroviisut järjestetään Ukrainan puolesta Englannin Liverpoolissa toukokuussa 2023. 

Upeaääninen Lxandra eli Alexandra Lehti on maaginen tulkitsija ja kansainvälisesti menestynyt artisti. Hän vastaanotti vuonna 2019 arvostetun Music Moves Europe Talent Award -palkinnon. Vuonna 2021 debyyttialbuminsa Careful What I Dream Of julkaissut Lxandra haluaa tavoitella musiikillaan ajattomuutta.

Lxandran luovuus ja palo tarinankerrontaan syttyi lapsuudenkodissa Suomenlinnassa. 19-vuotiaana Lxandra muutti Berliiniin työskentelemään musiikkialan huipputekijöiden kanssa ja on ihastuttanut artistina maailmanlaajuisesti jo ensisinkuista asti. Vahvaa tarinankerrontaa ja herkkyyttä täynnä olevaa Lxandran musiikkia on myös kuultu monissa amerikkalaisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa.

 

Idea Something to Lose -balladin lähettämisestä UMK:hon syntyi Los Angelesista paluun jälkeisessä jetlagissa huhtikuussa 2022. ”UMK:hon osallistumisesta oli ollut puhetta jo pitkään, mutta vasta sillä hetkellä koin, että tämä biisi voisi olla oikea”, Lxandra kuvailee.

UMK-tuomaristo:”Lxandra on ollut vuosia yksi Suomen lupaavimpia vientitoivoja, tehnyt uraa maailmalla ja tarjoilee nyt UMK:ssa pysäyttävän hienon balladin Something To Lose. Kappale on samaan aikaan herkkä ja henkilökohtainen sekä dramaattinen että eeppinen. Lxandra on todella kova live-laulaja, joka on koskettanut ja itkettänyt keikoilla Suomessa ja maailmalla. Biisi varmasti nousee vielä uusiin korkeuksiin live-esityksenä. Lxandra tunnetaan myös kokonaisvaltaisena audiovisuaalisena artistina ja mielenkiinnolla odotamme minkälaisen maailman kappale saa ympärilleen.”

UMK23-artistien kilpailubiisit julkistetaan yksi kerrallaan huomisesta 12.1.2023 alkaen. Biisit ovat kuunneltavissa artistien omina biisipäivinä keskiyöstä alkaen Yle Areenassa ja YouTubessa sekä Spotifyssa ja muissa musiikin suoratoistopalveluissa. 

Lxandran Something To Lose julkaistaan tiistaina 17.1. klo 00.00.

Uuden Musiikin Kilpailun voittaja ja Suomen seuraava euroviisuedustaja valitaan 25.2.2023 Turun Logomon UMK23-tapahtumassa. Finaalilähetys nähdään ja kuullaan suorana Yle TV1:ssä, Yle Areenassa sekä Ylen radiokanavilla.


Lisätietoja / Haastattelupyynnöt:

Saara Everi / saara@pmerecords.fi