PME RECORDS JULKAISI AHO:N DEBYYTTIALBUMIN

PME RECORDS JULKAISI AHO:N DEBYYTTIALBUMIN

AHO:n NOWINTER NOSUMMER -debyyttialbumi leijailee selkeälinjaisen ja utuisen ambientin äärellä. Monipuolisen musiikintekijän Matti Ahopellon sooloalbumilla orgaaniset soittimet yhdistyvät puhtaasti synteettisiin äänimassoihin, luoden syleilevän kuuntelukokemuksen. Runsaat tekstuurit saavat lisäpontta albumin useilta vierailevilta muusikoilta.

“Levyllä vierailee mm. Tapio Viitasaari, joka vastaa suurimmasta osasta albumin melankolisista pianoista. Siskoni Laura Ahopelto soittaa levyn huilut ja eteerisyyttä loi sitralla Ringa Manner. Antto Melasniemi tunnelmoi saksofonillaan ja Arto Kostet vastasi lyömäsoittimista.” – AHO kertoo.

Kappaleella Augmented Reality Clouds / Huutaa vierailee Helsingin Sanomissa musiikki-intoilijoiden aarteeksi tituleerattu Karina. Kyseinen kappale on ainut laatuaan, sillä albumin muilla kappaleilla ei vokaaleja kuulla. Yhdeksän kappaleen NOWINTER NOSUMMER -albumi vaatii kuulijaansa uppoutumaan kiireettömyyteen.

Albumi julkaistiin fyysisenä 2LP gatefold -vinyylinä ja Antti Kekki loihti julkaisun kylkeen seripainatuksella upean julisteen. Molemmat myy PME Store.

“Julkaisu on minulle tärkeä, koska tämä on ensimmäinen sooloalbumini. Olen ollut mukana monella eri albumilla aikaisemmin, mutta siellä jaetaan luovaa vastuuta muiden kanssa. Nyt kaikista päätöksistä on saanut ja joutunut vastaamaan itse. Tässä on enemmän omana itsenään esillä, verrattuna yhtyeissä soittamiseen, jossa on paljon enemmän suojaa ja anonymiteettiä.” – AHO.

 

AHO:n debyyttialbumia juhlistetaan ainutlaatuisella keikalla G Livelabissa Helsingissä, joka siirtyi maaliskuulle 2021 päivitettyjen rajoitusten vuoksi. Uusi päivämäärä on 13.3.2021. Tästä pääset tutustumaan keikan Facebook -tapahtumaan

“Levyn julkaisukonsertti tulee olemaan kaunis ja eteerinen audiovisuaalinen kokemus. 
G Livelabiin saapuva viisihenkinen kokoonpano (Matti Ahopelto, Tapio Viitasaari, Antony Bentley, Laura Ahopelto, Juho Kanervo) tuo poikkeuksellisen yhdistelmän akustisia instrumenttejä ja analogisyntetisaattoreita. Esitystä sävyttää myös Tuomas Aleksander Laitisen luonnonilmiöitä simuloivat visuaalit.” AHO kertoo.

Liput albumin julkaisukeikalle ovat myynnissä nyt. Jo ostetut liput käyvät korvaavalle keikalle sellaisenaan, lisäksi lipuilla on myös vaihto- ja palautusoikeus.

 


Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Laura Jonsson / laura@pmerecords.fi / 0440528725

Keikkamyynti

Feniks Willamo / feniks@allday.fi