Shakkii säväyttää tuplasinglellä – featilla kuullaan Lyttä

Shakkii säväyttää tuplasinglellä – featilla kuullaan Lyttä

Taidokkaalla flowllaan rapmusiikin ystävien suosioon noussut Shakkii säväyttää uudella singlellä perjantaina 20.10. Duon tulevan tuplasinglen fokuskappale Vespa tarjoaa kuulijoille herkullisen yllätyksen, sillä kappaleella kuullaan Jyväskylän vahvistusta Lyttää. Aksimin tulkitseman west coast -vivahteisen biitin päälle kuullaan Joosu J:n pehmeän melodista ulosantia sekä huolettoman itsevarmaa räppiä niin Aksimilta kuin Lytältä.

“Ruuvasin aika tollasen simppelin west coast -slapperin ja soittelin taustalle vinkusynaa. Kappaleessa on myös vähän samplesaundia joukossa. Lyttä sanoi eka ettei bängää tarpeeks nii ruuvasin viel vähä lisää. Joosu oli keksiny noi laulumelsut mun toiseen biittiin aiemmin, ja kirjoteltiin kertsi yhessä joskus kun oltiin Dj Sassen kyydissä matkalla Allas Sea Poolin keikalle lämppää Gettomasaa.” Aksim kertoo Vespa-kappaleen synnystä.

Vespa-kappale näyttäytyy myös visuaalisesti KPC YouTube-kanavalle ilmestyvän musiikkivideon muodossa. Duon luottotekijän Bietron kuvaamassa videossa ajellaan vespalla ja esitellään Jyväskylän Kortepohjan idylliä.

Singlen b-puolelta löytyy utuinen, kuin aamuyön pikkutuntien väsymyksessä vellova Vadelma“Once again tuotanto ja soittimet on mun käsialaa mut lisäks Ruuben soitti tohon kertosäkeeseen basson ja Sonian bändissä vaikuttava Matias Malila soitteli vähän rhodes-sooloa loppuun.” Aksim kertoo.

 

Jyväskylästä vaikuttava Shakkii-yhtyeen tuotannossa resonoivat erilaiset äänimaailmat, puheen rytmi, sekä samaistuttavat aihepiirit. Tikkakoskella, shakkilautojen ympäröimänä, duon tuotannosta vastaava Aksim lähestyy tekemistä nykypäivän musiikkituotantojen samplepankkeihin, tekoälyyn ja valmissoundeihin verratessa jopa poikkeuksellisella tavalla luodessaan kappaleiden soundit old school -tyylillä alusta loppuun aivan itse. Duon toinen osapuoli Joosu J puolestaan tuo pelilaudalle Jyväskylästä hohkaavan monelle tutun energian ja sulavan ulosannin. Strategisen lautapelin mukaan nimetty Shakkii ei ole ollut projektina yksiselitteinen: monipuolisuus ja rohkea uuden ja vanhan yhdistäminen kuuluu biiteissä ja lyriikoissa. Tunnistettavat vanhemman räpin koulukunnan vaikutteet kuuluvat yhtyeen kappaleissa, mutta antavat lopulta tilaa myös uudelle. “Kevyttä, mutta myös syvää. Hauskaa, mutta totista. Gangstalarppausta ja avointa heikkoutta. Tyhmää, järkevää. Räppiä ja laulua.”