Suomalaisessa elokuvassa kuultava Babelin Forever EP julkaistaan perjantaina

Suomalaisessa elokuvassa kuultava Babelin Forever EP julkaistaan perjantaina

Karin Mäkirannan ja Mikko Pykärin yhtye Babel julkaisee viiden kappaleen ​Forever EP:​n 5.6.EP:ltä julkaistiin kaksi ensimmäistä singleä; ​The Bell​ ja ​Red Water​ huhtikuussa 2020.

“Me ollaan tosi innoissamme EP:n julkaisemisesta, sillä ollaan tehty näitä biisejä tarkalleen vuosi sitten kesällä ja tuntuu oikealta et ne julkaistaan just kesän aikana. Musa on tehty kesäfiilistelyyn!”​, Babel kertoo.

Forever EP:n musiikkia kuullaan myös heinäkuussa 2020 ilmestyvässä suomalaisessa elokuvassa Eden. Ulla Heikkilän ensimmäinen pitkä elokuva Eden vie katsojat rippileirille keskelle kauneinta kesää. Elokuvan trailerin pääsee katsomaan​ ​täältä.

Forever huokuu kesää, vapautta ja iloa. ​“Odotuksia kesälle: ajaa kuorma-autolla ympäri suomea ja tehdä nolla suunnitelmaa. Tarttua siihen mikä tulee ja ehkä innostutaan tekemään taas uutta musiikkii!”​, Babel -yhtye kertoo. ​“Haluan nauttia kesästä ja käydä uimassa”​, Mikko Pykäri lisää.

Pykäri ja Mäkiranta löysivät toisensa Pykärin vuoden 2019 O -sooloalbumilla. Kaksikon yhteistyö tuntui niin luontevalta, että kolmen levytetyn kappaleen jälkeen he ryhtyivät kirjoittamaan englanninkielistä poplauluja Babel-nimellä. “Haaveilevan Karinan ja Pykärin yhteistyö on luontevaa, suorastaan järkiliitto”, Helsingin Sanomat kirjoitti Pykärin ja Mäkirannan yhteiskappaleista ​O​ -albumilla.

Babelin Mäkiranta ja Pykäri ovat Suomen 2010-luvun kiitetyimpiin lukeutuvia indiemuusikkoja. Regina- ja Shine 2009 -yhtyeistä tuttu helsinkiläinen Pykäri on ollut 2000-luvun ensikymmenellä Suomen kansainvälisesti maineikkaimpia popmusiikin visionäärejä ja tuottajia. Pykärin albumit ovat keränneet kiitosta esimerkiksi Pitchfork-sivustolla.

Berliinissä asuvan Mäkirannan indieyhtye Karina oli ehdolla Pohjoismaiden vuoden parhaan albumin palkinnon (Nordic Music Prize) saajaksi debyytillään, jota Pohjolan suurin päivälehti luonnehti viiden tähden arviossaan yhdeksi hienoimmista suomalaisista esikoisalbumeista vuosikausiin. Karinan helmikuussa ilmestynyt toinen albumi oli vuoden 2020 odotetuin suomalainen indielevy.

Esikoisalbumiaan viimeistelevä Babel tuo yhteen Reginan ja Karinan parhaat puolet, kuten utuisesti hellivät dreampop-vaikutteet: Mäkirannan eteerisesti leijailevat laulumelodiat, verkkaisesti nakuttavat rumpukoneet, urkusoundit ja parin vuosikymmenen takaiset indiekitarasävyt. Vertaus Suomen Beach Housesta on ehkä ilmeinen, mutta baltimorelaisyhtyeen tavoin Babel synnyttää musiikissaan toismaailmallisen mentaalisen pesäpaikan tai turvasataman, johon kuulija voi paeta suojaan.


Lisätietoja / Haastattelupyynnöt:

Saara Everi / saara@pmerecords.fi